Зміни у бізнес-середовищі: дізнайся першим, будь успішним!

24.09.2019 в рамках реалізації Програми розвитку малого і середнього підприємництва у місті Рівному на 2018-2019 роки відбувся завершальний навчальний захід інформаційно-просвітницького циклу «Зміни у бізнес-середовищі: дізнайся першим, будь успішним!».
У інтерактивному п’яти модульному семінарі-тренінгу «Малий та мікробізнес: вибір групи та організації бізнес-моделі. Податкове планування та перспективи використання РРО», організованому територіальним відділеннямАсоціації платників податків України спільно з податківцями та управлінням економіки міста,взяли участь як діючі суб’єкти господарювання, так і  підприємці-початківці.
Перед початком тренінгу директор ТВ АППУ Лариса Садова та представник обласного податкового відомства Ірина Матвійчук ознайомили учасників семінару з останніми законодавчими новаціями. Найбільшу зацікавленість у присутніх викликали зміни, пов’язані з визначенням податкових зобов’язань, запровадженням єдиного рахунку для сплати ЄСВ та податків і зборів,  єдиної звітності з ЄСВ і ПДФО та перспективи застосування РРО.
У фокусі першого модулю  учасники тренінгу  разом з експертом ТВ АППУ Валентиною Михалишиною предметно вивчали критерії віднесення платників до малого та мікробізнесу, можливості вибору оптимальної системи оподаткування з урахуванням сфери діяльності  та економічних показників підприємства, основних переваг та недоліків діючих в Україні систем оподаткування.
Під час другого модулю досвідчений фахівець податкової служби області Тетяна Вакольчук навчала  тонкощам справляння податку на додану вартість, складання та реєстрації розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН,  особливостям  та умовам  перебування на спрощеній системі оподаткування із сплатою  податку на додану вартість,тощо.
Третя модульна тема «Особливості та умови оформлення найманих працівників та оподаткування їх доходів» спільно з представником ДПІ в м. Рівному  Галиною Пхосалі надала можлтвість учасникам тренінгу розібратися в юридичних  деталях та податкових нюансах щодо прав та можливостей суб’єкта господарювання при розрахунках з працівниками.
Не менш цікавою була підтема «Розбираємо поширені помилки та уникаємо штрафів». Спільно з представником Всеукраїнської спілки автоматизаторів бізнесу Оксаною Козік платники податків вивчали можливості практичної реалізації  законодавчих змін у типових конфігураціях для автоматизації бізнесу.
Завершився семінар – тренінг обговоренням та моделюванням конкретних ситуацій практичного застосування отриманих знань при веденні бізнесу.