ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ МІСТА РІВНОГО!

Постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року № 896 продовжено дію Урядової програми «теплих кредитів» на 2021 рік в частині підтримки впровадження енергоефективних заходів для одно – та двоквартирних житлових будинків. Окрім цього, постановою передбачено доповнення переліку обладнання, на придбання якого надається відшкодування, зокрема: інтелектуальними лічильниками електроенергії, електроакумулюючими системами, пристроями для зарядження електричних транспортних засобів тощо.

Згідно прийнятої постанови обсяг фінансування Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива в 2021 році передбачено в обсязі 150 млн. грн.

У свою чергу Рівненська міська рада продовжує долучатися до процесу підтримки населення на місцевому рівні шляхом відшкодування відсотків за кредитами, залученими фізичними особами, на впровадження енергозберігаючих заходів.

Наразі підготовлено проект рішення Рівненської міської ради до Програми відшкодування відсотків за кредитами, залученими фізичними особами, на впровадження енергозберігаючих заходів у місті Рівному, на 2021 рік.

У поточному році закінчується дія програми термомодернізації багатоквартирних будинків міста Рівного на 2017 – 2020 роки, яка передбачає підтримку ОСББ які залучили «теплі кредити» на реалізацію заходів з термомодернізації будинків.

Разом з тим повідомляємо, що ОСББ міста Рівного можуть долучитися до реалізації комплексних проєктів з підвищення енергоефективності та термомодернізації житлового фонду на державному рівні в рамках Програми Фонду енергоефективності «Енергодім», шляхом отримання часткового відшкодування прийнятних витрат, пов’язаних зі здійсненням заходів з енергоефективності. У свою чергу на місцевому рівні ОСББ, які є учасниками Програми Фонду енергоефективності «Енергодім» та залучили кредитні кошти на реалізацію відповідних проєктів з підвищення енергоефективності та термомодернізації, мають можливість долучитися до програми «Енергодім Рівне» та отримати відшкодування частини відсотків та частини тіла кредиту.