10 грудня у Майстерні Міста відбувся воркшоп для тих, хто хоче створити власне соціальне підприємство у Рівному.

“Створюємо та розвиваємо соціальний бізнес” – це 3-годинний інтерактив зі створення власного соціального підприємства, де учасники в командах опановували методологію дизайн-мислення та навчались застосовувати її для розв’язання соціальних проблем. Подію організували компанія Smart People та Українська соціальна академія, за сприяння й фінансування Управління економіки міста Рівне.

Шість команд працювали над покращенням досвіду проїзду маршрутками у Рівному. Використовуючи дизайн-мислення, вони шукали істині болі та потреби тих, хто користується маршрутками, а також генерували нові рішення, придумували нові мобільні додатки й навіть продукти.

Також учасники дізнались про те, як створити соціальний бізнес і в чому відмінність соціального підприємництва від благодійності чи класичного бізнесу. Та послухали декілька кейсів успішних соціальних бізнесів в Україні.

“Коли завданням класичного бізнесу є створювати й примножувати прибуток, то завданням соціального бізнесу є щось більше від самого прибутку – соціальна місія. Для соціального бізнесу “бізнес” є радше інструментом для розв’язання якоїсь конкретної соціальної проблеми”, – розповів Петро Дарморіс, виконавчий директор Української соціальної академії.

Найактивніші учасники інтерактиву отримали подарунки від організаторів та запрошення на продовження навчання на програмі “Акселератор соціального підприємництва”.