Проведено чергове засідання міської комісії з питань праці та заробітної плати

Пріоритетними питаннями виконавчого комітету Рівненської міської ради та міської комісії з питань праці та заробітної плати залишаються забезпечення прав найманих працівників на своєчасну виплату заробітної плати, підвищення рівня оплати праці та дотримання норм трудового законодавства в частині мінімальної заробітної плати, виведення заробітної плати та зайнятості населення з тіньового сектора економіки.

26 серпня 2021 року в приміщенні управління економіки міста виконавчого комітету Рівненської міської ради проведено чергове засідання міської комісії з питань праці та заробітної плати, на яке запрошено керівників 5 підприємств-боржників з питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Керівники підприємств-боржників доповіли про стан справ на підприємствах, вжиті заходи щодо покращення фінансово-економічного становища підприємств, дотримання графіка погашення заборгованості та перспективи прискорення погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

В ході роботи комісії здійснено аналіз причин наявності боргу на підприємствах-боржниках. З керівниками підприємств проведено відповідну роботу щодо активізації здійснення претензійно-позовної роботи по стягненню дебіторської заборгованості за виконані роботи та надані послуги, забезпечення виконання розроблених графіків погашення заборгованості із заробітної плати у 2021 році.

Під час обговорення проблемних питань у сфері оплати праці керівників підприємств попереджено про персональну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати, у тому числі передбачені законодавством фінансові, адміністративні та кримінальні санкції.

За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою сприяння погашення існуючих боргів із заробітної плати. Керівникам підприємств доручено вжити дієвих заходів щодо прискорення погашення заборгованості. За рішенням міської комісії керівнику ТОВ «Прикарпатзахідтранс» доведено до виконання графік погашення заборгованості із виплати заробітної з терміном повного погашення до 01 січня 2022 року, який включено до узагальненого графіку погашення заборгованості із виплати заробітної плати у розрізі підприємств-боржників.  Стан погашення заборгованості із виплат заробітної плати та виконання графіків погашення заборгованості знаходяться на постійному контролі міської комісії з питань праці та заробітної плати.

Графік погашення заборгованості