В рамках Програми «Покращення Індексу конкурентоспроможності міст» за підтримки Проєкту USAID «Конкурентоспроможна економіка України» спільно з ГО «Електронна Республіка» розроблена Дорожня карта з покращення бізнес-клімату Рівненської міської територіальної громади

В рамках Проєкту USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Рівненська міська територіальна громада бере участь у Програмі «Покращення Індексу конкурентоспроможності міст» (далі – ПІКМ) – комплексній програмі покращення місцевого бізнес-клімату у містах України.

Цілями програми є надання експертної допомоги в розробці докладних рекомендацій (у формі програми та дорожньої карти/плану заходів) для виконавчих органів міської ради щодо покращення бізнес-клімату міста за компонентами («прозорість та відкритість даних», «неформальні платежі та корупція», «ресурси для розвитку»), які є складовими ПІКМ.

За результатами робочих зустрічей з обговорення Дорожньої карти, які відбулись в листопаді 2022 року, Департаментом економічного розвитку Рівненської міської ради спільно з відповідальними структурними підрозділами виконавчого комітету Рівненської міської ради та з ГО «Електронна Республіка», за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» в рамках співпраці, розроблена Дорожня карта з покращення бізнес-клімату Рівненської міської територіальної громади.

Цей документ містить практичні поради та конкретні заходи спрямовані на покращення умов ведення бізнесу в компонентах відкритості і доступності даних, антикорупційних заходах, ресурсах для розвитку бізнесу тощо. Крім того, цей інструмент, враховуючи реалії воєнного стану, містить рекомендації та алгоритми взаємодії «влада-бізнес» з питань релокації, доступних зовнішніх ресурсів підтримки, роботи з відкритими даними та інших аспектів економічної діяльності в умовах воєнного стану.

Розроблена Дорожня карта базується на кращих практиках міст та експертних рекомендаціях, які, серед іншого, були озвучені під час засідань Міжміської робочої групи з покращення бізнес-клімату – дуже корисного майданчика для обміну знаннями і кращим досвідом у сфері розвитку сприятливих умов ведення бізнесу в містах України. Наша спільна мета – покращувати умови для малих і середніх підприємців та забезпечити дотримання їхніх прав. Ми впевнені, що це призведе до збільшення робочих місць, зростання конкурентоздатності українських бізнесів в Україні та за її межами і в результаті матиме прямий позитивний ефект на економічне зростання в нашій країні. Підприємці та їхня стійкість рятують українську економіку в умовах війни і в майбутньому забезпечать швидке повоєнне відновлення нашої країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *