До уваги мешканців Рівненської міської територіальної громади !

В період воєнного стану всі зусилля суспільства мають бути спрямовані на опір агресору та подолання наслідків вторгнення. Відтак, зростає необхідність збільшення кількості трудових ресурсів, залучених до забезпечення нормального функціонування суспільства. Одним із таких ресурсів є залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт.

Суспільно корисні роботи – види тимчасової трудової діяльності працездатних осіб в умовах воєнного стану, які провадяться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань і сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення, а також не можуть бути пов’язані з підприємництвом або іншою діяльністю, спрямованою на одержання прибутку, та до яких належать роботи і послуги, що не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки.

Механізм залучення працездатного населення до таких робіт врегульовано Порядком залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 № 753.

Рішенням виконавчого комітету Рівненської міської ради від 21.12.2022 № 178 «Про запровадження трудової повинності та організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Рівненської міської територіальної громади» визначено орієнтовний перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, до виконання яких залучаються працездатні особи на території Рівненської міської територіальної громади та перелік суб’єктів господарювання Рівненської міської територіальної громади, де будуть проводитись суспільно корисні роботи (згідно з поданою потребою підприємств та установ).

Очікуваним результатом залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт є злагоджена спільна праця, спрямована на забезпечення життєдіяльності населення в умовах воєнного стану, підвищення обороноздатності, ліквідації наслідків техногенного, природного та воєнного характеру, а також тимчасової зайнятості безробітних осіб та забезпечення їх соціального захисту.

З рішенням виконавчого комітету Рівненської міської ради від 21.12.2022 № 178 «Про запровадження трудової повинності та організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Рівненської міської територіальної громади» можна ознайомитись на офіційному вебсайті Рівненської міської ради за посиланням: https://rivnerada.gov.ua/public-services/view-document/46998.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *