Популярне резюме для ознайомлення громадськості щодо отримання дозволу на викиди релігійною організацією «Релігійна громада (парафія) святих апостолів Петра і Павла та Божого Милосердя Луцької дієцезії Римсько-католицької церкви у м. Рівне»

Релігійна організація «Релігійна громада (парафія) святих апостолів Петра і Павла та Божого Милосердя Луцької дієцезії Римсько-католицької церкви у м. Рівне» (РО «Парафія святих апостолів Петра і Павла та Божого Милосердя Луцької дієцезії у м. Рівне») має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для котельні.

Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ – 21094703.

Місцезнаходження суб’єкта господарювання: 33001, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Соборна, 213; тел. (03622) 573-72, є-mail: parafiarivne@ukr.net.

Місцезнаходження об’єкта: м. Рівне, вул. Соборна, 213.

Мета отримання дозволу на викиди – набуття права експлуатувати об’єкти, з яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші.

Відповідно до частин 2 і 3 Статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та Постанови Кабінету Міністрів України від13.12.2017 № 1010 «Про затвердження критеріїв визначення планованої діяльності, яка не підлягає оцінці впливу на довкілля», котельня РО «Парафія святих апостолів Петра і Павла та Божого Милосердя Луцької дієцезії у м. Рівне» не підлягає оцінці впливу на довкілля.

В котельні для опалення приміщень парафії встановлений газовий котел, марки Ferroli, потужністю 100 кВт. В результаті спалювання природного газу в атмосферне повітря викидаються такі види та обсяги забруднюючих речовин:

оксиди азоту – 0,055 т / рік;

оксид вуглецю – 0,080 т / рік.

За величинами викидів забруднюючих речовин котельня РО «Парафія святих апостолів Петра і Павла» не підлягає взяттю на державний облік.

Запропоновані дозволені обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря не перевищують величин граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Встановлено умови до технологічного процесу, до обладнання та споруд.

Перевищення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів відсутні, тому заходи щодо досягнення нормативів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин не розробляються.

Котельня відноситься до третьої групи об’єктів, заходи щодо обмеження обсягів залпових викидів, щодо охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, ліквідації наслідків забруднення атмосферного повітря, щодо охорони атмосферного повітря при НМУ та інші заходи, направлені на скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, не розробляються.

Котельня не має технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

Зауваження та пропозиції громадських організацій, окремих громадян можуть надсилатися до Рівненської обласної держадміністрації (майдан Просвіти, 1, м. Рівне, 33028); roda@rv.gov.ua. Зауваження та пропозиції приймаються до розгляду протягом 30 календарних днів з моменту публікації повідомлення в газеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *