Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Комунальне підприємство «Рівненський обласний центр психічного здоров’я населення» Рівненської обласної ради (КП «РОЦПЗН») має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для котельні наркологічного стаціонарного відділення.

Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ – 22563423.

Місцезнаходження суб’єкта господарювання – 33010, м. Рівне, вул. Дубенська, 64; тел. (0362) 62 89 65; е-mail: kzrocpzn@gmail.com.

Місцезнаходження об’єкта (наркологічне стаціонарне відділення) – 33000, м. Рівне, вул. Кн. Володимира, буд. 17.

Мета отримання дозволу на викиди – набуття права експлуатувати об’єкти, з яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші.

Відповідно до частин 2 і 3 статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та Постанови КМУ від 13.12.2017 № 1010 «Про затвердження критеріїв визначення планованої діяльності, яка не підлягає оцінці впливу на довкілля», котельня наркологічного стаціонарного відділення КП «РОЦПЗН» не підлягає оцінці впливу на довкілля.

Вид діяльності КП «РОЦПЗН» – діяльність лікарняних закладів, код за КВЕД – 86.10. Для опалення приміщень наркологічного стаціонарного відділення призначена котельня. В котельні встановлені два твердопаливні котли «Енергон 100» потужністю 100 кВт та два газові котли «Рівнетерм-56» потужністю 56 кВт. В якості твердого палива використовуються торфобрикет та дрова.

В результаті спалювання палива в атмосферне повітря викидаються такі види та обсяги забруднюючих речовин:

речовини у вигляді суспендованих твердих частинок – 1,659 т/рік;

оксид вуглецю – 0,179 т/рік;

діоксид сірки – 0,216 т/рік;

оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту) – 0,113 т/рік.

На об’єкті є 2 організованих джерела викидів забруднюючих речовин. За величинами викидів забруднюючих речовин котельня наркологічного стаціонарного відділення не підлягає взяттю на державний облік.

Запропоновані дозволені обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря не перевищують величин граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Встановлено умови до технологічного процесу, до обладнання та споруд.

Перевищення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів відсутні, тому заходи щодо досягнення нормативів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин не розробляються.

Котельня наркологічного стаціонарного відділення відноситься до третьої групи об’єктів, заходи щодо обмеження обсягів залпових викидів, щодо охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, ліквідації наслідків забруднення атмосферного повітря, щодо охорони атмосферного повітря при НМУ та інші заходи, направлені на скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, не розробляються.

На об’єкті відсутнє технологічне устаткування, на якому повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

Зауваження та пропозиції громадських організацій, окремих громадян можуть надсилатися до Рівненської обласної держадміністрації (майдан Просвіти, 1, м. Рівне, 33028), roda@rv.gov.ua. Зауваження та пропозиції приймаються до розгляду протягом 30 календарних днів з  моменту публікації повідомлення в газеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *