Популярне резюме для ознайомлення громадськості щодо отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ПП «ВІЛІС»

Приватне підприємство «ВІЛІС» (далі – ПП «ВІЛІС») має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Ідентифікаційний код ЄДРПОУ – 23302324.

Місцезнаходження суб’єкта господарювання: 33003, м. Рівне, вул. Грушевського, буд. 2А; тел.+38(0362) 26-97-95, е-mail: ukrnester224@ukr.net.

Місцезнаходження об’єкта: 33000, м. Рівне, вул. Кн. Володимира, 111.

Мета отримання дозволу на викиди – набуття права експлуатувати об’єкти, з яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші.

Відповідно до частин 2 і 3 Статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та Постанови КМУ від 13.12.2017 № 1010 «Про затвердження критеріїв визначення планованої діяльності, яка не підлягає оцінці впливу на довкілля», ПП «ВІЛІС» не підлягає оцінці впливу на довкілля.

ПП «ВІЛІС» займається виготовленням макаронних виробів в асортименті (спіралькі, ріжки і т. д.) та макарони швидкого приготування.

Виробництво макаронних виробів здійснюється на автоматизованій лінії, до складу якої входять просіювач борошна, макаронний прес, сушильні камери, охолоджувач та фасувальний автомат. Сушка макаронних виробів та опалення приміщення забезпечується водогрійним котлом Е-1,0/0,9. Котел працює на паливних деревних пелетах.

Виробництво макарон швидкого приготування здійснюється на двох автоматичних лініях. До складу ліній входять: просіювач борошна, прес для формування та поздовжня нарізка тіста, парова та сушильна камера, фритюр, охолоджувач, фасувальний апарат. Крім того, для забезпечення технологічного процесу експлуатується паровий котел «Алекот-П КПМ-3,2/08 Р». В якості основного палива використовується тирса (щіпа), резервне паливо – деревні пелети.

В результаті діяльності в атмосферне повітря викидаються такі види та обсяги забруднюючих речовин (основне паливо – тирса): оксиди азоту – 0,775 т/рік; оксид вуглецю – 0,962 т/рік, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок – 0,118 т/рік; діоксид сірки – 0,085 т/рік.

При використанні резервного палива (деревні пелети): оксиди азоту – 0,831 т/рік; оксид вуглецю – 1,030 т/рік, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок – 0,074 т/рік; діоксид сірки – 0,480 т/рік.

За величинами викидів забруднюючих речовин ПП «ВІЛІС» не підлягає взяттю на державний облік.

Запропоновані дозволені обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря не перевищують величин граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Встановлено умови до технологічного процесу, до обладнання та споруд, вимоги щодо неорганізованих джерел викидів.

Перевищення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів відсутні, тому заходи щодо досягнення нормативів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин не розробляються.

ПП «ВІЛІС» відноситься до третьої групи об’єктів, заходи щодо обмеження обсягів залпових викидів, щодо охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, ліквідації наслідків забруднення атмосферного повітря, щодо охорони атмосферного повітря при НМУ та інші заходи, направлені на скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, не розробляються.

На підприємстві не має технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

Зауваження та пропозиції громадських організацій, окремих громадян можуть надсилатися до Рівненської обласної держадміністрації (майдан Просвіти, 1, м. Рівне, 33028); e-mail: roda@rv.gov.ua.

Зауваження та пропозиції приймаються до розгляду протягом 30 календарних днів з моменту публікації повідомлення в газеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *